Levensloop Reinier Tilanus (Almelo 1963)

Loopbaan

Reinier Tilanus

  • studie Levensmiddelentechnologie in Wageningen (1981-1988)
  • dienstplichtig officier (1989 – 1990)
  • zestien jaar bij Unilever in diverse functies in Nederland, Vietnam en Duitsland en in een wereldwijde rol
  • Supply Chain Director voor iglo in Duitsland (2006 -2007). Sleutelfunctie bij de verkoop van de diepvriesafdeling aan een investeringsmaatschappij.
  • Verzorgen van zaken-cultuurtrainingen voor Vietnam bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (2001 – heden).
  • Zelfstandig coach, trainer en interim-manager (sinds 2007)
  • Interim-manager bij CSM (1e halfjaar 2008 en 2010 – 2011)

Kenmerkend voor de loopbaan van Reinier Tilanus zijn een scherp analytisch vermogen, resultaatgerichtheid en continue focus op verder leren. Daarnaast: het coachen, stimuleren en inspireren van mensen en teams, met name ook in moeilijke omstandigheden zoals bij fabriekssluitingen en/of reorganisaties. De menselijke maat en oog voor de individuele medewerker zijn daarbij voor hem altijd een belangrijke maatstaf.

Opleiding en inspiratie

In zijn werkomgeving heeft hij diverse management.- en leiderschapstrainingen gevolgd. Daarnaast heeft hij zich verder ontwikkeld bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie). Ook heeft hij meerdere cursussen Geweldloze Communicatie gevolgd, onder andere bij de bekende Amerikaanse grondlegger Marshall Rosenberg.

http://www.cnvc.org/

Hij heeft jarenlange ervaring in (intercultureel) leidinggeven en ‘coaching on the job’ en is sinds 2007 gecertificeerd MMS coach. De opleiding hiervoor volgde hij bij Dr. Cherie Carter-Scott en Lynn Stewart, coaches met meer dan 30 jaar ervaring.

http://www.themms.com

Hij is gecertificeerd in het afnemen van de psychologische test NEO-PR-I en in het werken met Richard Barrets’ ‘Cultural Transformation Tools‘ .

Het systemisch werk op basis van grondlegger Bert Hellinger is zijn meest recente aanwinst. Reinier volgde cursussen bij het Groninger Hellinger Instituut en bij de engelse systeem therapeute Jenny Mackewn.

Reinier is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Joke Vermue.

Hij laat zich naast zijn werk graag inspireren door het Boeddhisme, zijn dagelijkse meditaties, de natuur, yoga en Tai Ch’i en het maken van zowel klassieke als zigeunermuziek.

Hij werkt in het Nederlands, Engels of Duits.